Ännu en Saffranskladdkaka

1G6A9922.jpg

Om du som jag älskar saffran och kladdkaka kommer här ett galet gott recept. Jag skulle göra min vanliga favorit-kladdkaka, men mitt i bakandet så insåg jag att jag inte hade nån kakao hemma. Så jag tog en påse saffran istället och oh my gaaaad så god den blev!! Ett annat liknade recept har jag delat förut här , den är med vit choklad. Den är oxå himla god. Detta recept blev lite segare och gick dessutom fortare att slänga ihop.

Min goda Saffranskladdkaka

150 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 påse saffran (eller 3-4 msk kakao om du vill ha choklad istället)

Smält smöret, blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda i äggen i smöret och sist häll i dom torra ingredienserna, blanda väl och häll upp i en smörad och bröad (heter det så?!) springform. Grädda i ugnen 17 min 200C. Servera den iskall, kan absolut göras en dag innan, med fluffig grädde. MUMS!!!

If you like me love both saffron and sticky cake, you have to try this recipe. I was suppose to make my favorite chocolate sticky cake (brownie cake) but in the middle of the baking I realized I was out och raw cacao. So I added saffron instead and oh my gosh, it turned out so good! I have shared a similar recipe before here, that one is with white chocolate and is also super duper. This recipe is a bit ‘stickier’ and also goes faster to make.

Saffron Sticky Cake

10 tbsp melted butter
2 eggs
1 1/4 cup sugar
A bit more than 1/2 cup flour (between 1/2 and 3/4 )
2 teaspoons vanilla sugar
1/2 teaspoon salt
Saffron    (in Sweden it’s one bag 0,5g) If I buy it in the Us I use one of those packages of  these. Crazy expensive I know… For chocolate instead – skip  saffron and add 3-4 tablespoons of raw cacao.

Melt the butter, mix all the dry ingredients in a bowl, add the eggs to the butter and stir, add the dry ingredients and mix. Pour up in a buttered and breaded spring form. Bake in the owen for 17 minutes 390F. YUMMY!!

Kram//Xx Cissi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s