Saffron buns

1G6A0690

1G6A0715

Lite mallig över dessa saffranslängder med mandelmassa :)

A bit proud of these ones, saffron bread filled with almond paste :)

1G6A0701

Farmors saffransbullar med vaniljkräm, ett måste varje jul. Tror allt hon ler från himlen!

Grandmas saffron buns filled with vanilla cream, a must that I bake every Xmas. I think Grandma is looking down from heaven with a smile!

Inte många dagar kvar nu till dopparedagen. Hur har ni det, stressar ni ihjäl er eller är saker och ting i ordning?! Fattar inte hur ni som jobbar heltid med barn gör. Eloge och styrka till er. Sen måste man ju faktist inte göra precis allt. Men det är ju så mysigt med alla bestyr, tycker jag. Är man dessutom inte på topp, ja då orkar man ju inte och får strunta i vissa saker helt enkelt. Jag känner mig lite ledsen att jag mått så dåligt och typ missat hela december, jobbigt för ett jul freak. Men jag är så glad att jag började pynta tidigt iaf. Och Eva och jag bakade lussebullar i förrgår. Äntligen, har inte ätit en enda innan dess, det finns tyvärr inte att köpa. Så där lugnades den abstinensen.
Ja hörrni, jul blir det ju alltid till slut!! Vi hörs.

Not many more days until Xmas now. How are you doing with everything? Are you stressed or kind of chill? I don’t understand how all you full-time working people with kids do it. Strength and love to you all!! And if you don’t feel amazing, gaaa. Then you just have to skip things. But I’m feeling a bit sad that I’ve not been feeling good lately, I feel I have missed the whole December, and that’s hard for a Xmas freak like me. I’m happy that I started to decorate early at least. And Eva and I baked saffron buns the other day, a Swedish Xmas tradition, that I love!!
Xmas will happen anyhow! See ya.

5 thoughts on “Saffron buns

 1. Anna-Lotta Norberg December 23, 2018 / 4:05 pm

  Hej!
  Detta har ju absolut inget med ditt inlägg att göra men Såg reportaget med din man . Vill bara skicka en julklapp , om ni vill ta emot den är ju helt upp till er. Kraniosakralterapi! Det ha räddat mig efter flera hjärnskakningar fr min alpina karriär där några krascher slutat på huvudet!

  Kraniosakralterapi är en form av bindvävsmassage och att få kranialvätskan som bildas och pumpas i huvudet att flöda normalt.
  Det finns en elitidrotts terapeut i Sthlm annars beroende vart ni befinner er finns det säkert någon annan .

  Tänkte att om ni provat detta kanske vill ge det en chans annars hoppas jag ni får en riktigt god jul!

  Like

 2. Mia Johansson December 23, 2018 / 9:09 am

  Vi har också bakar saffransbullar med mandelmassa idag! Annars försöker jag göra lagom mkt saker för jag är sjukskriven efter en hjärnskakning för fyra år sedan. Läste artikeln med din man och dig i Expressen idag! Starkt och ni har det verkligen tufft! Känner igen mig i mkt men han har mycket värre symptom än jag. Jag har diagnosen post commotio syndrom med hjärntrötthet, nämndes inte något om det i artikeln men det låter som att det är samma för din man, kanske är olika termer i USA och Sverige för detta? Förstår att det är mkt för dig också, det påverkar ju hela familjen. Jag har man och två barn på 5 och 8. Har skrivit om min hjärnskakning och åren efter på min blogg. Var rädd om dig och önskar er en fin jul! ❤️

  Like

  • franzenresidence December 23, 2018 / 12:48 pm

   Hej, ja fy då vet du hur det kan vara. Heja dig och hoppas du kommer bli bättre. God Jul!!

   Liked by 1 person

 3. Sonja December 23, 2018 / 5:05 am

  Hej. Kan man få recept på Dina fina vaniljbullar?

  God jul!

  Mvh Sonja

  Like

  • franzenresidence December 23, 2018 / 12:46 pm

   Hej!! Bara att kavla saffransdeg, stansa ut cirklar med nån större kopp, blanda till marsansås, den på påse med mjölk, så den blir ganska tjock, klicka i mitten på cirkeln och kläm ihop och vänd upp och ned, pensla med ägg. Sen vid servering smälter jag smör och doppar bullen i det och strösocker! God Jul!!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s