Banana Bread

1g6a1313

Scroll down for English.

Banankaka, så satans god!! Recept kommer nedan, som jag tagit från Houseofphilia för länge sen! Tanken var att jag skulle göra en nyttig variant, men hade inte ingredienser hemma som matchade nåt recept, ja ja, det tar vi en annan dag!

Banankaka

3 ägg
2,5 dl socker (jag tog 1,5dl tycker det blev sött och gött ändå)
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk kanel
75 g smör
2 dl mjölk
2 mogna bananer
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat  (…hade jag som gick ut 2014… men lärde mig att man kan ta dubbel mängd bakpulver istället. Så jag skippade bikarbonat och använde alltså 2tsk bakpulver totalt.)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda i mjölken och mosade bananer. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ihop bananblandningen med äggsmeten. Blanda mjöl, kanel, bikarbonat och bakpulver och häll i. Smörj och bröda en sockerkaksform. Ställ in i nedre delen av ugnen och låt den stå inne i ca 50-55 minuter. Ha ett öga på kakan, blir den för mörk för tidigt -täck med folie.

Denna kaka bakade jag idag och tänkte att mina sjuklingar skulle gilla. Men nepp, det gjorde dom inte!! Gaaa! Imorrn ska jag berätta mer om vår dag, nej den va inte alls lika mysig som gårdagen :) Kram

1g6a1327

Yummy Banana cake! A recipe I took long time ago from this Swedish blog HouseOfPhilia. My plan was to bake a healthy banana cake today, but I didn’t have ingredients at home that were matching any of the recipes I found. Oh well. I’ll save that for another day.

Banana Cake
3 eggs
3/4 cups sugar 
1 teaspoon vanilla sugar
1/2 teaspoon cinnamon
6 tablespoons butter (3/4 of a stick)
1 cup milk or buttermilk (a little bit less then 1 full cup)
2 bananas
1 3/4 flour
2 teaspoon baking powder

Preheat oven to 350 F. Melt butter, add the milk and mashed bananas. Beat eggs, sugar and vanilla sugar for 30 sec or till it’s fluffy, and mix with the rest. Add flour, cinnamon, and baking powder. Grease a form and add some bread crumbs or flour. Pour the batter and bake in the oven on the lowest shelf for 50-55min. Keep an eye on the cake, cover with foil if the top or edges are getting too dark.

So I baked this cake today for my sick kiddos. But they didn’t like it. Gaaa. Will tell you more about our day tomorrow. It was not as cosy as yesterday :) 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s