Take care of yourself

1G6A2689

Hur orkar du? Ja den frågan får jag ofta. För nej,  att leva med nån som har head trauma är inte lätt, och som jag nämnt tidigare är det nu fler längre och bättre perioder än innan. Men, det brakar fortfarande loss ibland. Senast förra veckan. Det tar så fruktansvärt mycket energi och därför är det är så viktigt att i detta ta hand om sig själv. Så här kommer mina bästa tips som fungerar för mig:

How do you handle everything? That’s a question I get a lot. Because to live with someone with a head trauma is not easy. I’ve mentioned before that there are longer and better periods nowadays. But, it still goes downhill sometimes. Last time just a few days ago. It takes so much energy out of me and that’s why it’s extra important to take care of yourself. 
Here come my best tips that work for me:

1G6A2694

Prata, prata, och prata är mitt bästa tips. Håll inte inne på nåt eller försök dölja att allt är perfekt. Jag är så tacksam för våra vänner som alltid lyssnar och som också förstår vår situation, från bådas håll. Jag har gått i terapi till och från, vilket är skönt, men att prata med vänner har nog varit viktigast för mig ändå. Och att också umgås, inte isolera sig.

Att träna – så viktigt. Pilates på reformers har blivit mitt ‘happy place’ och är fantastiskt för både kroppen och hjärnan. Där lyckas jag rena alla tankar och bara vara i nuet, andas och träna hårt. Ta en promenad är också skönt. Här gäller det att hitta nåt som passar en själv så klart.

Sen älskar jag massage. Mark kom hem häromkvällen och jag fick en härlig ‘hot and cold stone massage’. Underbart för musklerna och för avslappning, för min stress sätter sig nämligen mest på musklerna, så jag behöver detta både fysiskt och psykiskt.

Sen att va med barnen så klart. Älskade finaste, bästa som finns. Och plocka i hemmet älskar ju jag! Och så måste jag alltid ha nån serie att slötitta på.

Ja, det va lite hur jag gör för att tackla vår vardag mellan alla måsten! Här i USA är det National nap day idag. Att sova på dan är nåt jag aldrig gör. Men just idag efter en dålig nattsömn ska jag faktiskt ta mig en tupplur!
KRAM.

Talk, talk and talk is my best tips. Don’t hold it inside you and to pretend everything is perfect. I’m so thankful for our friends that are always there to listen and support, and that also get our situation both ways. I’ve been in therapy on and off, but talking to friends has been most helpful for me. Also important for me is to hang out with people.

Work out – so important. Pilates on reformers has become my happy place and it’s fantastic both for the body and mind. There I’m able to clear my head and just be in the moment and focus on the workout and the breathing, like meditation. To take a walk can also be good. Find something that works for you.

Massage – I love massage. Mark came home the other night to give me a ‘hot and cold stone massage’. Amazing for the muscles and for relaxation. My stress affects my muscles, so that’s why I need it both physically and mentally.  

I also love to be with the kids. Oh they are the best. And to take care of the house. Another thing – a good show to watch at evenings.

That were some things that keep me balanced. I heard it’s ‘National nap day’ today, and that’s a thing I normally never do. But after a sleepless night I think I’ll need a quick nap!
HUGS.

One thought on “Take care of yourself

  1. Sarah S March 22, 2019 / 10:21 am

    I don’t want to be rude but any sane woman would divorce her husband for less. For example, if the husband loses his job and cannot find a new job or can only find temporary low-paid employment it is prudent for a wife divorce him. I don’t advocate women divorcing in a heartbeat. One should always give their spouses several chances and it is better to give to many chances than to few chances but there have to be a limit. If your husband gets disabled or seriously ill it is prudent to divorce. My husband got cancer and became seriously depressed. I didn’t give up on him. I spent three helping him and deplete my savings account to help him but my help could only go so far. He was freed from cancer but battled post-traumatic stress for a few years after that. My strength was gone so I divorced him as soon he was freed from cancer.

    Do I feel sorry for my ex-husband? Yes, but my happiness and my kids happinness is the most important for me. Your husband is disabled after several concussions and it can takes years before things get better if it ever gets better. A young attractive and good woman like you shouldn’t spend the years or your entire life being unhappy. You have already spent years unhappy while helping him. It is time to do what is necessary. You didn’t sign up for this when you started to date your husband. You are a good person. As a woman you and your kids should always come first. Talk to a lawyer and get out!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s