Containers and Meditation

IMG_2535

Hej på er! Jag tjatar vidare om vår flytt. Ja, dom flesta tankar i huvudet handlar om det just nu, och det är ju inte så konstigt. Alla ni som flyttat vet att det är mycket att tänka på, och dessutom ska vi ju flytta från USA till Sverige efter fjorton år här!! Får så många frågor hur det går till rent praktiskt, och om vi ska flytta med möbler osv.

Vi kommer ha ett företag som flyttar våra grejor från dörr till dörr. En lastbil kommer hit med en container, eller två… sen packas det för fullt, även bilar kan fraktas, man kan antingen be dom packa allt i lådor och in i containern, eller så gör man allt själv. Blir nog nån blandning här tror jag… Sen körs containrarna på lastbil till nån hamn nära New York. Där lastas dom på ett fartyg som sen åker över hela Atlanten till Göteborg. Därifrån på lastbil hem till våran dörr. Detta tar ca 5-6v.

Så nu återstår att planera exakt vilka möbler och prylar som ska med. Vad kommer passa, vad är värt att ta med?! Klurigt. Både pengamässigt och miljömässigt?! Kommentera gärna ni som har koll! Lite pest eller kolera typ. Värre att frakta massa eller värre att köpa mer nytt som också ska tillverkas och fraktas från nån annanstans?! Lite ångest på allt detta ska allt erkännas…

För att vila hjärnan lite har jag börjat meditera varje dag. Har bestämt mig för att bli bra på det. För det är skitsvårt!! Jag har laddat ner appen Calm och följer den. Har även använt deras lugna och tråkiga ‘gonatt-sagor’. Funkar SÅ bra, jag har somnat direkt! Tips!! Calm är på engelska men det finns säkert massa olika bra på svenska oxå!


Hi, I’ll keep talking about the move. Most of my thoughts are about that. And for all of you who have moved know it’s a lot! And to move to another country after fourteen years adds on. I get lots of questions about how it works. So I’ll tell you!

We’ll have a company that will move everything from door to door. A truck will come with a container or two, they will pack up everything in boxes and into the container, or we do that part by ourself. It will probably be a mix of that for us. The truck drives to a harbor close to New York, and the ships go all the way to Gothenburg, Sweden. A truck from there will deliver the containers to our door. The whole process takes 5-6weeks.

So now we are trying to decide exactly what we’ll bring. What will fit in? And what’s worth it? Hard! And for the environment. Please make a comment if you know. Is it worse shipping more stuff or worse to buy more new stuff?! I have to admit this gives me  a bit of anxiety.

To give the brain some rest, I’ve started to meditate. I’ve decided to become good at that, because let’s be honest. It’s so hard!! I downloaded the app Calm and follow the daily meditation on that. I’ve also used their boring sleep stories, and that works SO good!!

KRAM//Xx Cissi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s